Visie: verschil tussen versies

Uit Leepia
 
Regel 1: Regel 1:
Voor leerlingen die op een hoog cognitief niveau functioneren, maar in het regulier onderwijs worden gehinderd door autistische persoonlijkheidskenmerken, zijn er sterke aanwijzingen dat (maatschappelijk) ondernemend onderwijs hen beter tot hun recht laat komen, een toekomstperspectief biedt met passende kansen in de maatschappij en voorkomt dat ze uitvallen.  Hoewel het niveau van het genoten onderwijs niet zo van belang is voor het aantal ondernemers, is dit wel significant voor het succes van die ondernemers. De Europese Commissie noemt ondernemend leren de belangrijkste onderwijsinnovatie. Niet iedereen kan zich wringen in het keurslijf van een reguliere school. De unieke talenten van mensen met autisme worden dan geamputeerd terwijl ze ook met succes kunnen worden ingezet bij maatschappelijke ontwikkelingen en 21 eeuwse uitdagingen.
+
Voor leerlingen die op een hoog cognitief niveau functioneren, maar in het regulier onderwijs worden gehinderd door autistische persoonlijkheidskenmerken, zijn er sterke aanwijzingen dat [[onderwijs|(maatschappelijk) ondernemend onderwijs]] hen beter tot hun recht laat komen, een toekomstperspectief biedt met passende kansen in de maatschappij en voorkomt dat ze uitvallen.  Hoewel het niveau van het genoten onderwijs niet zo van belang is voor het aantal ondernemers, is dit wel significant voor het succes van die ondernemers. De Europese Commissie noemt ondernemend leren de belangrijkste onderwijsinnovatie. Niet iedereen kan zich wringen in het keurslijf van een reguliere school. De unieke talenten van mensen met autisme worden dan geamputeerd terwijl ze ook met succes kunnen worden ingezet bij maatschappelijke ontwikkelingen en 21 eeuwse uitdagingen.

Huidige versie van 30 sep 2018 om 12:13

Voor leerlingen die op een hoog cognitief niveau functioneren, maar in het regulier onderwijs worden gehinderd door autistische persoonlijkheidskenmerken, zijn er sterke aanwijzingen dat (maatschappelijk) ondernemend onderwijs hen beter tot hun recht laat komen, een toekomstperspectief biedt met passende kansen in de maatschappij en voorkomt dat ze uitvallen. Hoewel het niveau van het genoten onderwijs niet zo van belang is voor het aantal ondernemers, is dit wel significant voor het succes van die ondernemers. De Europese Commissie noemt ondernemend leren de belangrijkste onderwijsinnovatie. Niet iedereen kan zich wringen in het keurslijf van een reguliere school. De unieke talenten van mensen met autisme worden dan geamputeerd terwijl ze ook met succes kunnen worden ingezet bij maatschappelijke ontwikkelingen en 21 eeuwse uitdagingen.